zaterdag 6 oktober 2012

30 september '12: Naturagart, Ibbenbüren


startseite1

Na veel aandringen van diverse duikers, hadden we ook dit jaar weer Naturagart op de planning gezet, wat resulteerde in een club van 17 duikers met wie we afgelopen zondag te gast waren bij onze Oosterburen.

Vroeg uit de veren, want het is toch echt 2 uurtjes rijden vanuit onze regio. Het was nog behoorlijk fris, maar het zonnetje stond aan een mooie blauwe lucht, dus het beloofde weer een prachtige dag te worden.
Eenmaal verzameld op de parkeerplaats en wat karren gescoord om alle spullen naar de duikstek te verplaatsen, togen we naar de grote kas aan de rand van de enorme vijver, waar we met zijn allen een mooi plekje bij de ramen vonden.
Nog even een duidelijke briefing, want er zijn wel regeltjes verbonden aan het duiken met deze geweldig grote steuren, en toen was het set opbouwen en duiken!!

De eerste steuren kwamen al tegemoet gezwommen en wanneer je alsmaar rechtdoor zwemt, kom je op een soort plein waar de steuren gevoerd worden en je zo'n beetje omver zwemmen met hun serieuze lengte van soms wel 2 meter... Het vervolg van de duik door de diverse gangen en grotjes is zeker ook de moeite waard, jammer dat het zicht toch wat te wensen overliet; bij de eerste duik was het nog redelijk, helaas de 2e duik was dat niet meer het geval.

Aan de oppervlakte was het ook goed toeven...op de steiger aan het water zaten de niet-duikers heerlijk in het zonnetje en de "deutsche torte" ter afsluiting gingen er wederom goed in!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.