zondag 21 april 2013

8 Open Water Divers....GESLAAGD!!!


Al in januari zijn we van start gegaan met een grote club Open Water Diver cursisten. De zwembadlessen wat verder verspreidt over de koude wintermaanden om dan in het voorjaar af te ronden in het buitenwater, dat was het plan. Helaas hield de winter wat langer aan en waren we genoodzaakt om de buitenwateractiviteiten over 2 weekenden te verdelen.

Op zondag 14 april moest het er dan toch van komen, de eerste keer het koude water in en het zicht liet ook aardig wat te wensen over. Complimenten aan onze cursisten, ze hebben zich er kranig doorheen geslagen. Ook de 2e duik, waarin de eerste oefeningen uit het zwembad herhaald werden, ging prima!! De eerste dag zat erop, lekker naar huis en een warme douche...
Zaterdag 20 april stonden we dan weer met zijn allen aan de waterkant, op het programma stonden duik 3 en 4 en de nodige oppervlakte-oefeningen.
De onwennigheid was er al wel van af, maar het water was nog niet veel warmer. Even doorbijten dus en het zonnetje hielp daar zeker wel bij.
Het zicht was zowaar nog slechter dan de week ervoor, dus goed bij elkaar blijven was het devies.

Dan 's middags toch eindelijk het moment waar we met zijn allen naar toe hadden gewerkt; onder het genot van chocoladebollen (lekker hoor, Michael), hebben we de logboeken ondertekend en hebben we 8 nieuwe Open Water Divers kunnen feliciteren met het behalen van hun brevet!!
Bij deze nogmaals onze felicitaties aan Simone, Pleun, Joep, Manon, Piet, Marieke, Esmee en Michael!! Het was een super gezellige cursus en wij hopen jullie terug te zien met mooie verhalen uit Turkije, Egypte en Malta!!