zaterdag 1 juni 2013

Zeer geslaagde maand mei!!

In de laatste weken van mei zijn er, na een periode van zwembadlessen en voorbereidingen, de nodige cursussen afgerond en met succes!!

In het weekend van Pinksteren hebben we de zaterdag benut voor de eerste 2 buitenwaterduiken van de Open Water Diver cursus in de Groene Heuvels. De volgende dag naar de Zilvermeren in Mol om de cursus af te sluiten met duiken nummers 3 en 4. 
Aan het eind van deze zeer zonnige dag konden wij Eef, Guus, Hanne, Mark, Ruud, Dries, Anna en onze jongste cursisten ooit Corneel en Sophia, feliciteren met het behalen van hun Open Water brevet.

Onderwijl hadden de cursisten van de Navigatie specialty zich verschanst op het terras voor het doornemen van de nodige theorie, alvorens ook zij te water gingen om het geleerde in praktijk te brengen. Dat bleek hier en daar nog best lastig en niet alle objecten van het Onderwaterpark der schoone Kunsten werden gevonden, maar niet getreurd...op naar de 2e duik van die dag.
Die werd gelukkig met succes afgerond en daarmee konden we Fred, Rob, Mark, Sander en Rinus ook feliciteren met hun behaalde specialty brevet.

Op de vrijdagavonden van de 24e en 31e mei stonden we tenslotte nog aan de waterkant in Cuijk om daar de Nacht specialty aan te pakken met een club van 7 duikers. De Kraaijenbergse plassen lenen zich perfect voor deze duiken omdat ze prachtig helder zijn, wat resulteerde in 2 hele mooie duiken waarin de nodige snoekbaarzen, snoeken, paling, kreeftjes en krabbetjes werden gezien. 
Zo'n nachtduik is toch weer een andere beleving en vooral de voorbereiding wijkt af van een duik overdag;
onze cursisten hebben laten zien dat zij dit in de vingers hebben en daarom ook hier onze felicitaties aan Arletta, Roel, Fred, Mark, Rinus, Peter en Ed!!!