zondag 13 oktober 2013

Er was eens...

...een stormachtige herfstdag in oktober, waarop een aantal leden van het duikteam van Oceans Diving Center de Zeeuwse wateren wilden gaan verkennen.
Helaas werkten de weergoden nog niet een heel klein beetje mee en bij het vroege ochtendgloren regende het pijpenstelen!! Een blik op de buienradar en het aanhoren van de weersverwachtingen van die dag, deden ons helaas dwingen tot het besluit om deze Zeelanddag niet door te laten gaan.
Als alternatief spraken we af bij de Groene Heuvels, waar toch in ieder geval de gelegenheid is om onder het afdak droog om te kleden....dachten wij... Dat ging dus ook niet op, gezien het feit dat de harde en koude wind recht onder het afdak stond en de regen daar zo ongeveer horizontaal onderdoor joeg....
Het aantal deelnemers aan een ontspannen zondagduikje werd kleiner en kleiner (sommigen besloten het warme zwembadwater op te zoeken), maar een aantal helden hielden we over;
Willy, Nico en Rob, kanjers zijn jullie!!

Een andere jongere held hebben wij gevonden in de persoon van Jenson Hesemans.
Verheugd op de dag waarop hij zijn Open Water Diver brevet zou gaan halen in Zeeland, waren de Groene Heuvels toch een beetje een teleurstelling, maar de kou zou hem niet deren!!
Na duik 3 even opwarmen met lekkere kom soep en worsten broodjes (die overigens ook zeer gewaardeerd werden door bovengenoemde helden) en weer door naar de laatste duik, waarin alle oefeningen net als in voorgaande duiken keurig werden uitgevoerd.

Ook Jacqueline was van de partij om de Open Water cursus mee af te ronden. Alleen de eerste duik zou voldoende zijn, maar ze besloot ook duik 2 te maken, wat een eervolle vermelding waard is!!
Rob sloot zich zelfs nog aan bij de 2e duik in de rol van video-fotograaf...goed bezig!!

Voor de afronding, felicitaties en champagne (met dank aan moeder Jessica) toch maar terug naar de warme, droge winkel en hopen dat we snel alsnog de kreeften in de Grevelingen gaan opzoeken...

Jenson, van harte proficiat met je behaalde Open Water Diver brevet!! Je hebt het super goed gedaan en we zien je graag terug om mee te gaan duiken in Zeeland!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.