maandag 2 december 2013

Super Zeelanddag!!

Weersvoorspelling voor 1 december; bewolkte dag met hier en daar wat regen. Wij kregen, vollop zon en een gezellige groep duikers aan de waterkant bij De Kabbelaar in Scharendijke!!

Het was nog fris toen we op een nagenoeg lege parkeerplaats aankwamen, maar ja, wat wil je op de dag dat de metereologische winter van start gaat. Aangenaam verrast waren we dan ook met de aanmelding van toch 10 duikers die het inmiddels behoorlijk afgekoelde water nog in wilden.

Voor de duikers in natpak was Jeroen zo aardig om de kleedruimte op wielen (lees paarden-motorwagen) mee te nemen...Jeroen, pas op dat je ze niet te veel verwend, daar raken ze aan gewend!!

Een aantal duikers besloten de Serpent te bezoeken, de rest daalde af bij de reef-balls en het wrakje van De Zeehond. En omdat we de kou trotseerden werden we beloond met goed zicht van gemiddeld zo'n 6-7 meter.
Na een korte oppervlakte-interval, waarbij koffie, warme chocomel, mini-snickers en cake de ronde deden, toch nog een tweede duikje om het af te leren, want zulk goed zicht....daar moet je van profiteren.

De gebruikelijke afsluiting bij De Kabbelaar bestaat uit warme chocomel met slagroom en frites met sate van Bas (wat inmiddels sate van Henk geworden is) en daar sloot iedereen zich graag bij aan.

Voor Ralph en Anouk, die vorige week pas geslaagd waren voor hun Open Water Diver brevet een mooie eerste Zeelandervaring. Er waren veel kreeften, krabben en zeesterre te zien en, o wat fijn, geen oefeningen, maar gewoon lekker duiken!!

Dat we in 2014 maar weer vele zonnige en gezellige Zeelanddagen mogen beleven!!