dinsdag 24 juni 2014

GESLAAGD!!!

Zo'n duikcursus is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar ook best wel spannend en sommige oefeningen nog best lastig. Moet je vervolgens ook nog oefeningen doen tijdens de buitenwater-duiken met een dik pak en handschoenen aan....een niet te onderschatten opgave.

Hoe groot is de euforie als je dan van je instructeurs te horen krijgt dat je je duikbrevet gehaald hebt...een lekker hoera-gevoel en een grote lach op het gezicht zijn het resultaat!!

Pleun, Pim, Marjolein en Mark weten er sinds zaterdag alles van en wij willen hen dan ook van harte feliciteren met hun behaalde Open Water Diver brevet!!


Na iets meer dan 3 jaar kei hard werken heeft Oceans Diving Center op dinsdag 24 juni 2014 door PADI de felbegeerde 5-star IDC (Instructor Development Center) status toegekend gekregen.

De 5-star IDC kwalificatie wordt alleen verleend aan vooruitstrevende PADI Dive Centers die een breed gamma bieden aan PADI-duikcursussen t/m het niveau van Instructeur, uitrusting en duikactiviteiten en die watermilieubewustwording actief stimuleren.
De volledige staf heeft zich de afgelopen 3 jaar enthousiast en vol overgave ingezet om de benodigde cursisten aantallen voor de 5-star IDC aanvraag te behalen. En door het aangaan van een samenwerkingsverband met Course Director René Bakens, lag niets ons meer in de weg om de felbegeerde titel aan te kunnen vragen.

Dus of u nu op zoek bent naar een beginnerscursus of u wilt instructeur worden, voor alle PADI cursussen en diverse specialtys bent u bij Oceans Diving Center aan het juiste adres,

Iedereen die we nog niet persoonlijk gesproken hebben, heel veel dank voor jullie inzet.

donderdag 12 juni 2014

Eerste 2 AI certificaten binnen !!

Jacqueline en Rob alsnog van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie Assistent Instructeurs brevet. En nu op naar het Instructeursexamen in november.




dinsdag 10 juni 2014

Open Water Divers geslaagd en Zeeland in de zon!!

Ook in het Pinksterweekend zijn we niet op het droge gebleven....


Jasper en Sander hebben de Open Water Divers onder hun hoede genomen bij het afronden van de Open Water Diver cursus. Met het weer van het afgelopen weekend was dat niet echt een straf en konden zij op zondag de felbegeerde handtekening van de instructeur in hun logboeken terug vinden.
Bij deze feliciteren wij Susan en Richard met hun behaalde Open Water Diver brevet!!!

En zo'n extra lang weekend leent zich perfect voor een Zeelanddag. Door het mooie weer stroomden de aanmeldingen vlak voor het weekend nog binnen (of kwam dat door de barbecue-belofte??), zodat we met een gezellige club naar Dreischor togen. Deze keer maar vroeg afspreken want er werd wat drukte op de terugweg verwacht, dus om 9u present op de Zuidlangeweg.
In Brabant kwam het met bakken naar beneden, terwijl wij onder een strak blauwe lucht van broodjes hamburger en worst konden genieten, om dan helaas toch aan te moeten sluiten in de file op de N59. Maar dat mocht de pret niet drukken, het was weer een lekker dagje!!



woensdag 4 juni 2014

En weer 2 Divemaster certificaten binnen !!


Jeroen en Sander alsnog gefeliciteerd met het behalen van jullie Divemaster Certificaat en de eerste stap op de PADI professional ladder. Over 2 weken beginnen we met de AI cursus en wij hebben er alle vertrouwen in dat jullie ook deze met goed gevolg af zullen sluiten.





dinsdag 3 juni 2014

Ibiza 2014...het was super!!

Het is maar goed dat we een paar maanden voor-pret hebben gehad, want het ergste aan vakanties blijft toch altijd dat ze veel te snel voorbij zijn....

Ibiza 2014 vond zijn origine reeds in december van het jaar daarvoor, toen 14 mensen zich aanmelden voor 8 dagen vakantie op het eiland dat toch vooral te boek staat als Party-eiland. Niets bleek minder waar! Ibiza is een geweldig leuk eiland voor jong en oud, met en zonder kinderen, voor een actieve, relaxte, sportieve of feest-vakantie....je kunt er alle kanten op.

Wij zochten het uiteraard vooral onder water en dat bleek ook absoluut de moeite waard; grotten, riffen, het wrak van de Don Pedro, langoesten, octopussen en barracuda's...we hebben het allemaal gezien. Waar je niet te veel kleur mag verwachten in de Middellandse Zee, is er toch zeker sprake van diversiteit en uitdaging en komt elke duiker aan zijn trekken. Onder de deskundige en gezellige leiding van de staf van Punta Dive hebben we ons 5 dagen prima vermaakt en nog lang niet alles gezien...

Om ook wat van het eiland gezien te hebben, zijn we er op zondag met 11 scooters en een quad op uit getrokken. Dat vraagt wel even wat logistieke planning en gewenning voor degenen die normaal tussen 4 wielen op pad gaan (aldus ondergetekende).... Met een regelmatig stop om van een schitterend uitzicht te genieten en een drankje in San Miguel, een lunch in Portinax en een ijsje in Santa Eularia kon ook deze dag de boeken in als zeer geslaagd.
Met een groep van 16 personen 's avonds een geschikt restaurant vinden werd een heuse uitdaging waarbij enkele restaurant-eigenaren wat witjes om de neus werden, maar ook dat zorgt vooral voor leuke taferelen en mooie verhalen (achteraf). Nog een bezoekje aan de Hippy-markt (van concurrentie in gelijkwaardige artikelen is hier absoluut geen sprake...ahum) en natuurlijk voor enkelen een avondje Pacha mocht niet ontbreken.

Het was een geweldig leuke, gezellige en mooie duikvakantie, die zeker op herhaling gaat, dus houdt de planning in de gaten. Ibiza-Club 2014, hartstikke bedankt, wij hebben ervan genoten!!

Oceans' eerste 2 Assistent Instructeurs!!

Met het oog op de IDC en het IE einde van het jaar, besloten Jacqueline en Rob om de stap naar Assistent Instructeur alvast te zetten om zo in de maanden voorafgaand aan de instructeurs-cursus nog de nodige ervaring op te doen en uit te breiden.

Een zeer intensieve periode van het het volgen en geven van presentaties in theorie, zwembad- en buitenwater-modules en nog maar weer eens de skills onder de loep nemen en verbeteren, resulteerde vlak voor de vakantie in de afronding van de cursus.
Snel nog de procedure bij Padi in gang gezet en tijdens het verblijf op Ibiza kwam voor beiden het bericht dat zij officieel voor Assistent Instructeur zijn geslaagd.

Rob en Jacqueline, nogmaals van harte proficiat en op naar de IDC nu.....!!!