dinsdag 3 juni 2014

Ibiza 2014...het was super!!

Het is maar goed dat we een paar maanden voor-pret hebben gehad, want het ergste aan vakanties blijft toch altijd dat ze veel te snel voorbij zijn....

Ibiza 2014 vond zijn origine reeds in december van het jaar daarvoor, toen 14 mensen zich aanmelden voor 8 dagen vakantie op het eiland dat toch vooral te boek staat als Party-eiland. Niets bleek minder waar! Ibiza is een geweldig leuk eiland voor jong en oud, met en zonder kinderen, voor een actieve, relaxte, sportieve of feest-vakantie....je kunt er alle kanten op.

Wij zochten het uiteraard vooral onder water en dat bleek ook absoluut de moeite waard; grotten, riffen, het wrak van de Don Pedro, langoesten, octopussen en barracuda's...we hebben het allemaal gezien. Waar je niet te veel kleur mag verwachten in de Middellandse Zee, is er toch zeker sprake van diversiteit en uitdaging en komt elke duiker aan zijn trekken. Onder de deskundige en gezellige leiding van de staf van Punta Dive hebben we ons 5 dagen prima vermaakt en nog lang niet alles gezien...

Om ook wat van het eiland gezien te hebben, zijn we er op zondag met 11 scooters en een quad op uit getrokken. Dat vraagt wel even wat logistieke planning en gewenning voor degenen die normaal tussen 4 wielen op pad gaan (aldus ondergetekende).... Met een regelmatig stop om van een schitterend uitzicht te genieten en een drankje in San Miguel, een lunch in Portinax en een ijsje in Santa Eularia kon ook deze dag de boeken in als zeer geslaagd.
Met een groep van 16 personen 's avonds een geschikt restaurant vinden werd een heuse uitdaging waarbij enkele restaurant-eigenaren wat witjes om de neus werden, maar ook dat zorgt vooral voor leuke taferelen en mooie verhalen (achteraf). Nog een bezoekje aan de Hippy-markt (van concurrentie in gelijkwaardige artikelen is hier absoluut geen sprake...ahum) en natuurlijk voor enkelen een avondje Pacha mocht niet ontbreken.

Het was een geweldig leuke, gezellige en mooie duikvakantie, die zeker op herhaling gaat, dus houdt de planning in de gaten. Ibiza-Club 2014, hartstikke bedankt, wij hebben ervan genoten!!