woensdag 27 augustus 2014

Advanced cursus? Check!!



Een laatste adventureduik `by night` mag deze cursus afronden voor onze cursisten, die afgelopen weekend al druk in de weer zijn geweest met PPB, Navigatie, Zoeken & Bergen en de Diepe duik.






Na het doornemen van alle herhalingsvragen, een gegronde briefing en de gebruikelijke buddy-check (waarbij Eric zelfs 2 buddy's tot zijn beschikking had), nog een groepsfoto en...daar gingen ze!




Bij deze willen wij Lianne, Hans, Boudewijn, Eric en Marc van harte feliciteren met hun behaalde Advanced Open Water brevet!!

Van harte proficiat, veel duikplezier toegewenst en hopelijk tot snel!!

zondag 24 augustus 2014

Zeelanddag, Diep Specialty en Advanced cursus...


Een zeer regenachtige augustus-maand deed ons niet vermoeden dat we op onze maandelijkse Zeelanddag zo in het zonnetje zouden worden gezet. Een paar donkere wolken dreven over, maar lieten ons verder met rust.

Bij De Kabbelaar in Scharendijke werden de troepen verdeeld; Manon en Jeroen rondden hun Diep Specialty af met een tour over Le Serpent, onze Advanced cursisten zouden ook de afdaling op Le Serpent maken en koersen richting de steiger om zo ook aan hun diepe duik-ervaring op te doen. En Ferry en Wendy maakten een relaxed duikje langs het rif waar de kreeften vollop aanwezig waren.
Voor de 2e duik waren ook nog wel wat mensen te porren en aldus geschiedde....

Uiteraard de hartelijke felicitaties aan Manon en Jeroen voor het behaalde Specialty brevet en met onze inmiddels gebruikelijke afsluiting met Sate XXL was deze gezellige dag weer compleet!!!

woensdag 20 augustus 2014

Weer 3 Assistent Instructeursbrevetten binnen !!

Het heeft lang geduurd, maar de Assistent Instructeurs brevetten van Jeroen, Petra en Sander zijn eindelijk binnen. Alsnog van harte gefeliciteerd en nu op naar het Instructeursexamen in november.







zondag 17 augustus 2014

En weer een Advanced Open Water cursus afgerond

De afgelopen week zijn Dennis, Frank, Kees en Theo druk in de weer geweest met de 5 adventure duiken die op het programma stonden, zij hebben zich geconcentreerd op verschillende aspecten van het duiken, te weten PPB, Navigatie, Diep, Zoeken & Bergen en Nacht.


Bij deze willen wij hen nogmaals feliciteren met de behaalde resultaten. Van harte proficiat en heel veel duikplezier toegewenst!!

Wil jij ook je Advanced Open Water brevet halen, kijk dan voor extra informatie en onze cursusplanning op onze website

zaterdag 9 augustus 2014

Duik-4-daagse 2014 en Oceans' BBQ

Een Duik-4-Daagse?? Wat vragende blikken kregen wij bij deze aankondiging. En wat wordt er dan precies van de duikers verwacht? Zwemmen met bepakking is wat achterhaald als je je duikset aan hebt en afstanden afleggen is wat lastig te meten. Dus houden we het simpel; bij elke duik moet in ieder geval een diepte van 10 meter gehaald worden en na 4 dagen moet er minstens 200 minuten gedoken zijn. Een streng, doch rechtvaardig, controle-panel zal na het einde van elke duik de computers controleren en de stempelkaarten aftekenen....zo gezegd, zo gedaan....

Dag 1: Kraaijenbergse Plassen in Cuijk

Hoe erg...de hele dag prachtig weer en aan het einde van de middag pakken wolken zich samen om zich vervolgens leeg te storten op de parkeerplaats bij onze duikstek. Dat was dan ook vooral voor de niet-duikers vervelend, maar dankzij de partytent van Rob stonden we toch enigszins droog en de duikers...ach, die zouden toch wel nat worden.
Enkele duikers ronden met de 1e duik van de 4-daagse ook meteen hun Advanced cursus af, dus 2 vliegen in 1 klap. Waarbij anderen probeerden om dan maar meteen richting het gestelde doel van 200 minuten te gaan en 90 minuten wegbleven...

Dag 2: Meerse Plas in Den Dungen

De weergoden hebben besloten om het vandaag anders aan te pakken en een mooie avondzon begeleidt ons dappere 10-tal het water in voor duik 2 in de Meerse Plas in Den Dungen. Na een kort overlegje met de vissers die 15 meter verderop zaten, besloten de duikers linksaf te gaan. De verwachtingen waren niet al te best, maar ondanks het wederom slechte zicht waren er toch verschillende snoeken gesignaleerd en voor degenen die ver de hoek in waren gezwommen (lees: weg van alle drukte die duikers met zich meebrengen) kwam de beloning in de vorm van een enorme dikke paling.

Dag 3: Rosmalense Plas bij Empel

Wat we gisteren fout gedaan hebben, weten we niet, maar het regent in ieder geval weer pijpestelen en er staat een frisse wind....dus daar is ie weer, Rob's partytent!! De dames van de mentale ondersteuning en de koffie kropen maar wat dichter tegen elkaar voor wat warmte en een extra bakkie koffie was erg welkom.



Ook vandaag kwamen de duikers weer boven met de melding "weinig zicht, maar wel snoek", waarmee we dag 3 ook weer konden afstempelen en tot de conclusie kwamen dat menigeen al aardig dicht bij die 200 minuten in de buurt kwam....


Dag 4: Groene Heuvels in Beuningen

Het begint erop te lijken dat er sprake is van wisselvalig weer, u raadt het al, vandaag was het heerlijk zonnig weer, goed vooruitzicht ook voor de afsluitende bbq die die avond op het programma staat.
Maar voor het zover is, eerst nog even die laatste duik maken en af laten tekenen, deze zeer voorname taak werd vandaag door Tonnie op geheel eigen wijze ingevuld....
Er was van alles te zien onderwater deze laatste ronde (zelfs flamingo's en honden) en er werd een record-duiktijd neergezet van 2u!! Een waardige afsluiting van deze 1e Oceans'Duik-4-Daagse.



Van duiken krijg je honger...

Een traditie die we vorig jaar ingezet hadden, liet zich nu mooi herhalen als gezellige afsluiting van de 4-daagse; de Oceans'BBQ. Dankzij de gastvrijheid van Jacqueline togen we deze keer naar het pittoreske Haren, waar de lokale cateraar enorm zijn best had gedaan om het ons aan niets te laten ontbreken.
Lekker eten, glaasje erbij en gezellige mensen en als resultaat een hele geslaagde avond!

Bij deze willen wij iedereen bedanken voor het waarmaken, ondersteunen en deelnemen aan deze bovenal gezellige 4 dagen en we hopen op nog meer enthousiaste deelnemers bij de 2e editie in 2015.


Vind jij het ook leuk om actief met duiken bezig te zijn, meld je dan aan en wordt lid van ons duikteam!! Meer informatie en activiteiten die georganiseerd worden, vind je op onze website http://www.oceansdiving.nl/04_activiteiten.php.




woensdag 6 augustus 2014

Advanced Open Water cursus afgerond


Na het behalen van hun Padi Open Water Diver brevet eerder dit jaar, hadden Jenson, Jessica, Stefan, Jarno en Andre er nog geen genoeg van, dus werd er ingeschreven voor de Advanced Open Water cursus.  
Tijdens de 5 duiken die op het programma stonden, hebben zij zich geconctreerd op verschillende aspecten van het duiken, te weten PPB, Navigatie, Diep, Zoeken & Bergen en Nacht.


Met succes hebben zij aan alle uitvoeringseisen voldaan en na de afsluitende Nachtduik op een hele regenachtige woensdagavond mochten wij hen feliciteren met hun volgende brevet.
Bij deze nogmaals van harte proficiat en heel veel duikplezier toegewenst!!

Wil jij ook je Advanced Open Water brevet halen, kijk dan voor extra informatie en onze cursusplanning op http://www.oceansdiving.nl/03_opleidingen.php

zondag 3 augustus 2014

Dames-dagje


Gingen zij in het zwembad van start met nog 4 heren erbij, deze hadden de cursus al op een eerder moment af kunnen ronden, dus was het nu aan de dames...en dan moet je daar ook geen man meer bij halen, gewoon een relaxed onder-onsje op een hele mooie dag in augustus!!

Aldus spraken wij af, Usha, Nouska, Jacqueline en ondergetekende, bij de Groene Heuvels. Na een soort van miniatuur volksverhuizing, zodat we wat dichterbij het water zouden zitten, hebben we de sets opgebouwd, even geoefend met het kompas om vervolgens te water te gaan. Wel spannend, want in deze duik moest toch echt het masker helemaal afgezet worden en dat is voor velen geen favoriete oefening. Maar zoals ik eigenlijk wel verwacht had, werden alle oefeningen prima volbracht. De laatste duik werd besteed aan een bezoek aan het wrakje om vervolgens langs de lijn richting het platform te duiken en heel veel kleine visjes te zien. 

Dames, het was mij een waar genoegen, het was een gezellige dag en bovenal succesvol!! Bij deze willen wij jullie nog eens feliciteren met het behaalde Open Water brevet!!