zondag 24 november 2013

Open Water Divers....PROFICIAT!!

Heb je altijd al je Open Water Diver brevet willen halen, krijg je je kans...maar dan wel in november!!
Dat is in het zwembad allemaal geen probleem; oefeningen gingen goed bij een watertemperatuur op een stabiele 27 graden....Maar ja, we moeten ook het buitenwater in en dan is november ineens ietsje minder...

Vorige week zondag 17 november eerst maar eens van start in de Groene Heuvels voor duik 1 en 2. De nodige oppervlakte-oefeningen kwamen ook aan bod en dus stapten een paar toekomstige duikers enigszins tandenklapperend het water uit. Na het invullen van de logboeken, gehuld in dekens en handdoeken, snel naar huis voor zo'n hele welkome warme douche.

Buitenwaterduik 3 en 4 stonden gepland in de Boschmolenplas in Panheel. Bij aankomst waren we enorm verrast te zien dat de hele parkeerplaats tjokvol stond, maar gelukkig hadden de mensen van Aegir voor ons wat plaatsen gereserveerd, zodat we toch bij elkaar konden staan, want ook wat duikteamleden waren van de partij.
Het was weer even over de koude drempel heen, maar na wat gewenning gingen de oefeningen prima en konden sommigen nog een kort duikje maken. We mochten, met natte pakken nog aan, lekker even opwarmen bij de kachel om daarna nog die laatste duik te gaan maken.

Wij zijn trots op weer 5 geslaagde Open Water Divers die de kou hebben weten te trotseren!!
Van harte proficiat aan Esmee, Ann-Laure, Sharon, Anouk en Ralph en wij hopen jullie snel bij één van de duikteamactiviteiten te mogen begroeten!!






zaterdag 9 november 2013

Night Diver specialty afgerond!!

Hoe aantrekkelijk is het om in november een nachtduik-specialty te doen?? Tja, als je je een beetje door de kou en regen heen kunt bijten en voor ogen houdt dat je op korte termijn mooie nachtduikjes mag gaan maken op Curacao…dan is het eigenlijk best heel gaaf!! Je kunt in ieder geval lekker op tijd het water in, want het is al vroeg donker en ach dat beetje regen…nat worden we toch wel.

Dat hebben Manon, Sander en Rob ook aan den lijve ondervonden toen zij op 2 november aan de Rosmalense Plas stonden voor de 1e duik in deze specialty. Het theoretische deel hadden we in het duikcentrum al afgerond en na een gezamenlijk diner (lees: patat bij de lokale fritestent) togen wij naar de donkere en modderige parkeerplaats.

Na een mooie duik van zo’n 45 minuten kwamen zij in een stevige regenbui weer aan de kant en dan omkleden is geen pretje. Rob had daar een prima oplossing voor; dan ga je gewoon in je droogpak in de auto naar huis…Manon en Sander vonden even wat droogs aan toch wat handiger. Plan voor de 2e duik een weekje later was dan ook dat deze in de Groene Heuvels zou plaats gaan vinden, zodat er in ieder geval omgekleed kon worden met een dak boven ons hoofd.

Zo gezegd, zo gedaan en een weekje later mochten wij ons verblijden met een pracht van een snoek, vele zoetwaterkreeftjes, paling en nog een kleinere snoek. Tel daarbij op dat Manon en Sander aan alle cursusvereisten hadden voldaan en deze duik ging de boeken in als “zeer bevredigend”.
Terug in Oss hebben we dan nog even de administratie afgehandeld en hiermee willen wij Manon en Sander van harte feliciteren met hun behaalde Night Diver Specialty brevet!!

maandag 4 november 2013

Rescue cursus afgerond



In augustus is er een Rescue cursus van start gegaan onder de bezielende leiding van instructeur Tonnie.
Hier en daar ondersteund door divemasters Joost, Rob, Jacqueline en Alexandra die de slachtofferrollen met verve hebben vervuld en het de cursisten best lastig hebben weten te maken.

Eerst in het zwembad bekend worden met de oefeningen als bewusteloze duiker naar de oppervlakte brengen en beademen van een duiker in het water, maar ook zelfredzaamheid en hoe om te gaan met de zuurstofkoffer komen aan bod. 
In het buitenwater komen deze oefeningen nog eens aan bod en konden Manon, Giovanni en Sander tijdens enkele scenario's laten zien over de juiste Rescue-skills te beschikken.

Maar dan zijn we er nog niet...ter afronding nog het maken van een Noodassistentieplan en toen ook dat door Tonnie was goedgekeurd konden de felbegeerde Rescue-brevetten worden aangevraagd. Bij deze aan Manon, Giovanni en Sander alsnog onze felicitaties....hartstikke goed gedaan!!