zondag 24 november 2013

Open Water Divers....PROFICIAT!!

Heb je altijd al je Open Water Diver brevet willen halen, krijg je je kans...maar dan wel in november!!
Dat is in het zwembad allemaal geen probleem; oefeningen gingen goed bij een watertemperatuur op een stabiele 27 graden....Maar ja, we moeten ook het buitenwater in en dan is november ineens ietsje minder...

Vorige week zondag 17 november eerst maar eens van start in de Groene Heuvels voor duik 1 en 2. De nodige oppervlakte-oefeningen kwamen ook aan bod en dus stapten een paar toekomstige duikers enigszins tandenklapperend het water uit. Na het invullen van de logboeken, gehuld in dekens en handdoeken, snel naar huis voor zo'n hele welkome warme douche.

Buitenwaterduik 3 en 4 stonden gepland in de Boschmolenplas in Panheel. Bij aankomst waren we enorm verrast te zien dat de hele parkeerplaats tjokvol stond, maar gelukkig hadden de mensen van Aegir voor ons wat plaatsen gereserveerd, zodat we toch bij elkaar konden staan, want ook wat duikteamleden waren van de partij.
Het was weer even over de koude drempel heen, maar na wat gewenning gingen de oefeningen prima en konden sommigen nog een kort duikje maken. We mochten, met natte pakken nog aan, lekker even opwarmen bij de kachel om daarna nog die laatste duik te gaan maken.

Wij zijn trots op weer 5 geslaagde Open Water Divers die de kou hebben weten te trotseren!!
Van harte proficiat aan Esmee, Ann-Laure, Sharon, Anouk en Ralph en wij hopen jullie snel bij één van de duikteamactiviteiten te mogen begroeten!!