zaterdag 9 november 2013

Night Diver specialty afgerond!!

Hoe aantrekkelijk is het om in november een nachtduik-specialty te doen?? Tja, als je je een beetje door de kou en regen heen kunt bijten en voor ogen houdt dat je op korte termijn mooie nachtduikjes mag gaan maken op Curacao…dan is het eigenlijk best heel gaaf!! Je kunt in ieder geval lekker op tijd het water in, want het is al vroeg donker en ach dat beetje regen…nat worden we toch wel.

Dat hebben Manon, Sander en Rob ook aan den lijve ondervonden toen zij op 2 november aan de Rosmalense Plas stonden voor de 1e duik in deze specialty. Het theoretische deel hadden we in het duikcentrum al afgerond en na een gezamenlijk diner (lees: patat bij de lokale fritestent) togen wij naar de donkere en modderige parkeerplaats.

Na een mooie duik van zo’n 45 minuten kwamen zij in een stevige regenbui weer aan de kant en dan omkleden is geen pretje. Rob had daar een prima oplossing voor; dan ga je gewoon in je droogpak in de auto naar huis…Manon en Sander vonden even wat droogs aan toch wat handiger. Plan voor de 2e duik een weekje later was dan ook dat deze in de Groene Heuvels zou plaats gaan vinden, zodat er in ieder geval omgekleed kon worden met een dak boven ons hoofd.

Zo gezegd, zo gedaan en een weekje later mochten wij ons verblijden met een pracht van een snoek, vele zoetwaterkreeftjes, paling en nog een kleinere snoek. Tel daarbij op dat Manon en Sander aan alle cursusvereisten hadden voldaan en deze duik ging de boeken in als “zeer bevredigend”.
Terug in Oss hebben we dan nog even de administratie afgehandeld en hiermee willen wij Manon en Sander van harte feliciteren met hun behaalde Night Diver Specialty brevet!!