maandag 28 juli 2014

Oceans' Duikteam goes Vinkeveen

Grijze wolken, maar toch nog 20 graden als we op zondag 27 juli vanuit huis vertrekken richting Vinkeveense Plassen. We vragen ons serieus af of dit dagje duiken wel juist gekozen is...

Aangekomen bij Scuba-Academie in Vinkeveen worden we onthaald met koffie en thee, krijgen we heldere instructies over de gang van zaken en kunnen we aan de slag met het opbouwen van onze sets. Om 10u vertrekken we richting eiland 12 voor duik nummero uno, met helaas nog steeds dat dikke wolkendek boven ons.

Na een heldere briefing plonzen we te water, op zoek naar de praam, mooie veenheuvels, paling en een prachtig grote snoek, waar ondergetekende toch echt wel van onder de indruk was. Na zo'n 35 minuten duiken werden we beloond met de zon die mooi door het wateroppervlak heen brak en zijn stralen liet dansen op de groene begroeiing. Conclusie, de eerste kennismaking met de Vinkeveense Plassen was goed!! Op naar de lunch...

Die zon bleef ons ook vergezellen tijdens de goed verzorgde lunch door Miranda en besloot te blijven toen we uitvoeren voor de 2e duik van vandaag. De plassen waren inmiddels druk bevolkt met zwemmers, bootjes en iedereen die de koelte van het water wilde op zoeken, want als de zon er dan is, dan is ook warm!!
Eiland 2 was de bestemming met diverse wrakjes, 2 rollators, een fiets en de grotere broeren van de snoek van die ochtend. Ook nu weer een lekkere duik gemaakt en voldaan konden we terug naar de thuisbasis waar de barbecue werd voorbereid.
Overbodig om te zeggen dat dat een hele welkome afsluiting van onze zeer geslaagde dag bij Scuba-Academie was. Goed georganiseerd, leuke begeleiding, gezellige club mensen....dit uitstapje is zeker voor herhaling vatbaar!!





vrijdag 25 juli 2014

Worstenbroodjes en Bitterballen


Elke cursus heeft zo zijn eigen kenmerk en dat we hier met een paar lekkerbekken te maken hadden, was al snel duidelijk. Willekeurig moment werd aangegrepen om worstenbroodjes ter sprake te brengen en gelukkig voor ons allen, kwam Maarten met de br abantse lekkernij tijdens één van de theorie-momenten.

Terwijl vorig weekend de temperatuur z'n best deed om de 35 graden aan te tikken, stonden Niko, Maarten, Bert en André
behoorlijk wat inspanning te leveren om zich in de warme 7mm neopreen pakken te hijsen. Daarna snel de set omhangen, want vlugge leerlingen schieten immers lekker op. Een uitgebreide buddy check later kunnen we, ons een weg banend tussen de bruinverbrande badgasten de verkoeling van het water opzoeken. Denkend aan een tosti kaas tomaat dalen we af en na de skills en wat lekkere duiktijd gehad te hebben, tellen we tegels in het zwembad om vervolgens onze hoofden weer boven water te steken. 

Ook aan de oppervlakte zijn er natuurlijk de nodige oefeningen te doen (waaronder het zoeken en bergen van een verloren vin) maar na 4 duiken waarin we allen hard hebben gewerkt, zijn er weer 4 mannen bij die zich Padi Open Water Diver mogen noemen. Star team 1 en Star team 2...... Gefeliciteerd!!

En om dat te vieren, een gezellige afsluiting met bitterballen-garnituur...





maandag 21 juli 2014

Taart = Geslaagd!!


Een cursus om assistent instructeur te worden volg je niet zo maar. Je zet heel bewust de volgende stap op de proffessionele Padi-ladder, vaak met als doel om daarna Open Water Scuba Instructor te worden.
Zo ook Petra, Sander en Jeroen.


Voor deze cursus werden er 4 grote kruizen gezet door 4 weekenden; van voor tot eind volgepland met presentaties bekijken, voorbereiden, zelf geven en dan wel graag in alle dimenties, dus theorie, zwembad en buitenwater. Dat is best zwaar en van tijd tot tijd moet er wat aan zoetigheid naar binnen gewerkt worden om ook de laatste uurtjes scherp te blijven.

Na alledrie allereerst het standards-examen met voldoendes te hebben afgerond en op zaterdag 19 juli ook de laatste buitenwater-presentaties te hebben volbracht, kwam dan toch het verlossende woord...


Alledrie van harte proficiat met jullie behaalde Assistent Instructeurs-brevetten !!
Op naar de OWSI-cursus...

En toen was er taart...!!!

zaterdag 19 juli 2014

Duikbrevet? Check!!

Na de duikmodules in het zwembad afgerond te hebben, waar gemakkelijk door de skills werd heen gefietst, was het afgelopen weekend tijd om het buitenwater op te zoeken.... Sjouwen met flessen en kisten, dikke
dubbele pakken, handschoenen, laarsjes, caps, kilo's lood en dan ook nog heel slecht zicht. Das andere koek! 
Maar wederom waren de skills een eitje en hebben we daarnaast lekkere 'duiktijd' gehad. Dat maakt al het werk meer dan goed!
In de pauze een lekkere bittergarnituur. Er moet natuurlijk goed gegeten worden tussen de duiken door en soms moet er getrakteerd worden ;-) 

Wij feliciteren Niels, Kim, Hans, Lianne, Kim en Paul van harte met het behalen van het open water diver brevet! Nu lekker duiken en genieten!


zaterdag 5 juli 2014

En dat zijn er weer 5...!!!

Wederom 5 nieuwe Open Water Divers mochten afgelopen weekend van instructeur Jasper de felicitaties in ontvangst nemen bij het behalen van hun brevet.

Inmiddels bekend als ons waterpolo-clubje, liepen zij zonder een enkel probleempje door alle skills heen, want ja...als je toch al 3x in de week in het zwembad ligt, dan kun je net zo goed eens kopje onder gaan.

De oefeningen in het buitenwater zijn ook "cool" en prefect verlopen en dus willen wij Geesje, Maud, Timo, Leonie en Michel ook via deze weg nog eens van harte feliciteren en hen heel veel duikplezier toewensen in Indonesië!!