maandag 28 juli 2014

Oceans' Duikteam goes Vinkeveen

Grijze wolken, maar toch nog 20 graden als we op zondag 27 juli vanuit huis vertrekken richting Vinkeveense Plassen. We vragen ons serieus af of dit dagje duiken wel juist gekozen is...

Aangekomen bij Scuba-Academie in Vinkeveen worden we onthaald met koffie en thee, krijgen we heldere instructies over de gang van zaken en kunnen we aan de slag met het opbouwen van onze sets. Om 10u vertrekken we richting eiland 12 voor duik nummero uno, met helaas nog steeds dat dikke wolkendek boven ons.

Na een heldere briefing plonzen we te water, op zoek naar de praam, mooie veenheuvels, paling en een prachtig grote snoek, waar ondergetekende toch echt wel van onder de indruk was. Na zo'n 35 minuten duiken werden we beloond met de zon die mooi door het wateroppervlak heen brak en zijn stralen liet dansen op de groene begroeiing. Conclusie, de eerste kennismaking met de Vinkeveense Plassen was goed!! Op naar de lunch...

Die zon bleef ons ook vergezellen tijdens de goed verzorgde lunch door Miranda en besloot te blijven toen we uitvoeren voor de 2e duik van vandaag. De plassen waren inmiddels druk bevolkt met zwemmers, bootjes en iedereen die de koelte van het water wilde op zoeken, want als de zon er dan is, dan is ook warm!!
Eiland 2 was de bestemming met diverse wrakjes, 2 rollators, een fiets en de grotere broeren van de snoek van die ochtend. Ook nu weer een lekkere duik gemaakt en voldaan konden we terug naar de thuisbasis waar de barbecue werd voorbereid.
Overbodig om te zeggen dat dat een hele welkome afsluiting van onze zeer geslaagde dag bij Scuba-Academie was. Goed georganiseerd, leuke begeleiding, gezellige club mensen....dit uitstapje is zeker voor herhaling vatbaar!!