zondag 30 november 2014

INSTRUCTEURS GESLAAGD!!


Mogen wij u voorstellen....

Open Water Scuba Instructors Jeroen, Sander en Jacqueline 

en bijna-instructeur Rob!!! 


Instructeur word je niet zomaar even. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar ik denk dat deze mensen jullie na het afgelopen weekend kunnen uitleggen waarom...

Natuurlijk begint het voor iedereen bij de Open Water cursus om via de Advanced cursus en de Rescue cursus terecht te komen op het punt waar je het professionele duiktraject binnenstapt. Voor de meeste duikers die die stap nemen is de allerbelangrijkste reden, het enthousiasme over hun hobby, het plezier dat zij daaraan beleven, ook te willen overbrengen op beginnende en gevorderde duikers.

Zo ook voor het bovenstaande 4-tal. Het vorige en huidige jaar stonden in teken van de Divemaster en Assistent Instructeurs-cursus en het opdoen van alle broodnodige ervaring, om afgelopen maand het laatste traject, de Instructor Development Course, te kunnen volgen.
Na een maand van hard studeren op alle duiktheorie, standards, duikvaardigheden en presentaties onder begeleiding van Course Director Rene Bakens en (om het een beetje eigen te houden) Master Instructor Alexander, komt er dan het moment dat waarop deze laatste 2 zich terug moeten trekken en de instructeurs-kandidaten aan de Padi Examiners moeten laten zien dat ze alles in de vingers en onder controle hebben....En dat was tijdens het Instructor's Exam het afgelopen weekend....

JEETJE WAT IS DAT SPANNEND!!!

Maar liefst 39 kandidaten verschenen op zaterdagochtend in het Novotel in Eindhoven voor de theorie-examens en de presentaties. Enigszins gespannen ging het ODC-4-tal aan de slag met de lastige onderwerpen, maar de goede voorbereiding was niet voor niet geweest en rond de klok van 1 kwam in Oss het verlossende bericht binnen dat de examens met succes waren volbracht. Check 1!

's Middags de theorie-presentaties en met een laatste tip via de app van Jasper 'denk aan de puntjes', gingen we weer een paar onzekere uren in....Jeroen verloste ons met een 'allemaal geslaagd voor dag 1' bericht...check 2!!

De volgende ochtend was het verzamelen bij het Novotel voor de buitenwater-presentaties om vervolgens en masse naar Aquabest te gaan voor de buitenwater-vaardigheden. Met de thermometer op maar liefst 1 graad, hoef ik u verder niet uit te leggen dat we het dan zowel op de kant als in het water koud hebben....erg koud!!! Tel daarbij op dat het logistiek allemaal niet zo liep als je zou willen en dat werd er ook niet beter op gedurende die uren bij Aquabest. Debriefings vonden bij het zwembad plaats, welgeteld 3 uur later dan gepland, wat niet best is tegen de stress en toen moesten ze het zwembad nog in. Maar...check 3!!!

Helaas was ons toen al bekend dat Rob helaas te veel punten had laten liggen bij de buitenwatervaardigheden en dus niet op deze zondag gebrevetteerd zou kunnen worden tot instructeur. Grote complimenten echter voor zijn professionaliteit, zonder morren het zwembad in met zijn beste vin voor om daar een nagenoeg perfecte briefing en oefening af te leveren. 
Rob, in maart maken we het af!!

Gelukkig waren ook Jacqueline, Sander en Jeroen helemaal cool (kon ook niet anders na zo'n ochtend) en konden wij op afstand zien dat Examiner Petra hen feliciteerde na hun laatste briefings, oefenningen en debriefings. Check 4!!!!

Met geweldig mooie cijfers op zak en een hele grote lach op het gezicht mochten zij eindelijk het zwembad uit om op de kant de allereerste felicitaties van Rene, Alexander en mijzelf in het ontvangst te mogen nemen. 


Beste Jacqueline, Sander, Jeroen en ook Rob, jullie hebben een geweldige prestatie neergezet en vooral op zondag werd er een enorm beroep gedaan op jullie geduld, flexibiliteit en professionaliteit onder niet bepaald de meest geweldige weersomstandigheden. 

Nogmaals van harte gefelicieerd met jullie 
behaalde Instructeurs-brevet!!!