zondag 23 november 2014

Let's go to the zoo...

Op zondag 23 november brachten we voor de 2e keer een bezoek aan Diergaarde Blijdorp met op het programma een rondleiding achter de schermen van het Oceanium.

Deze rondleidingen worden gedaan door vrijwilligers en het geld dat ermee wordt opgehaald, komt volledige ten goede aan Natuurbehoud en de activiteiten op dit vlak waar Diergaarde  Blijdorp een flinke steen aan bijdraagt.

Hoe leuk dus ook dat wij met 26 enthousiastelingen op deze mooie nazomerse dag (jawel, u leest het goed...het was weer mooi weer!!) bij Bass Rock verzamelden om daarna in 3 groepen een kijkje achter de schermen te gaan kijken.


Ondergetekende mocht aansluiten in het clubje met de allerjongste natuurliefhebbers en de man die het verhaal deed, heeft zijn uiterste best gedaan om het voor zowel de jongeren als de volwassenen interessant te houden.
Hoogtepunten waren op zeker het bezoekje aan de slangenhoek, waar we ook een slang mochten vasthouden (jippie) en natuurlijk het moment waarop we bij het enorme haaienbassin kwamen te staan met de prachtige haaien, schildpadden, barracuda's en roggen.

De enthousiaste verhalen van de vrijwilligers zorgden ervoor dat we toch bijna 2 uur onderweg zijn geweest en na het uitreiken van de diploma's aan de jongsten en een uitgebreid dankjewel, togen we naar het restaurant waar we de andere groepen ook weer troffen.

Lekker even wat eten en drinken en de rest van de middag lagen voor ons om het park verder te verkennen, de jongste aanwinsten bij o.a. de olifanten en de kamelen te bewonderen.

Naar wat wij hebben gehoord en gelezen, heeft iedereen weer een hele leuke en leerzame dag gehad!!