zondag 16 november 2014

Laatste Open Water Diver cursus van 2014

Na zo´n duikjaar als 2014 kon het niet anders als dat deze laatste Open Water Diver cursus een hele speciale moest worden...en dat werd het ook!!

Deze laatste ronde hadden we zowel de jongsten (Damien van net 10 jaar oud en Thijmen van bijna 11) als onze oudste cursist (Aad 67 jaar oud) aan de zwembadrand staan. Samen met nog 5 andere enthousiaste duikers-in-spé gingen we van start.
De grootte van de groep vroeg om nog een zwembad-ochtend op de dag dat ook buitenwaterduiken 1 en 2 waren gepland, dus dat werd een druk dagje. Gelukkig laat Koning Winter ons nog lang met rust en door het ontbreken van enige nachtvorst, koelt het water ook niet te snel af. Toen we uiteindelijk op de veranda van Paviljoen Het Buitenhuis onder de TL-verlichting de logboeken zaten in te vullen, waren er diverse vermoeide, maar toch ook voldane gezichten te zien.



Een weekje later, op zondag 16 november, aan de slag met buitenwaterduiken 3 en 4. Door een samenloop van omstandigheden stonden voor de buitenwaterduiken 10 cursisten klaar, dus met 2 instructeurs zat er niets anders op dan de club in 2-en te splitsen. Dat resulteerde in langere wacht- en oppervlaktetijden, maar dankzij de goede ondersteuning en gezelligheid van ouders en duikteamleden, was ook dat te overzien.
Voor het donker thuis wilde ook nu niet lukken, maar met 9 geslaagde duikers (nummertje 10 moest afhaken vanwege oorpijn, maar ook dat komt goed) kon deze dag niet meer stuk.

Bij deze willen wij nogmaals feliciteren met hun behaalde Open Water Diver brevet:
Damien, Thijmen, Deena, Jolanda, Marja, Aad, Viktor, Joey en Martijn.



Het was een intensieve, maar heel gezellige afsluiting van het cursusjaar en we hopen jullie allemaal weer te zien op de duikteam-dagen dit en volgend jaar!!!


Dank ook aan alle instructeurs, assistent instructeurs en divemasters en op naar het duikseizoen van 2015!!